Skip to content Skip to footer

Personalități locale

Personalitațiile orașului Țicleni

Miron Dobroiu

  Ivit pe lume la data de 17 mai 1950, în Ţicleni. Şcoala primară a terminat-o la Şcoala Generală Nr. 2 Tunşi. Cursurile gimnaziale le-a urmat la Şcoala Generala Nr.1 Ţicleni. A continuat studiile la Liceul ,,Tudor Arghezi” din Târgu Cărbuneşti, azi  Colegiul Naţional ,,Tudor Arghezi”. A urmat cursurile  Facultăţii de Filologie a Universităţii ,,Babeş-Bolyai “ din Cluj-Napoca, între anii  1969-1973, licenţiat  cu dublă  specialitate: Limba şi literatura română – Limba şi literatura franceză. A funcţionat ca profesor la Şcoala Generală Capu Dealului până la obţinerea  definitivării în învăţământ. A funcţionat apoi la Ţicleni, la liceu şi la şcoala generală. Câţiva ani a fost director la Clubul elevilor Ţicleni şi director al Şcolii Generale Nr.1 Ţicleni.

Nicolae Diaconu

  S-a născut la 12 noiembrie 1947, la Țicleni, județul Gorj . Urmează cursurile primare la Tunși, Țicleni, cele gimnaziale la Târgu Cărbunești și Țicleni. În 1967 a absolvit liceul ,,Tudor Vladimirescu,, din Târgu Jiu, iar în 1971 este lincențiat al Facultății de Filologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În 1972 revine în Gorj unde funcționează ca documentarist la Casa Corpului Didactic până la desființarea acesteia, apoi ca profesor la Liceul nr. 2 din Târgu Jiu și Liceul ,,Ecaterina Teodoroiu,, din Târgu Jiu până în 1994 când este numit consilier șef al Inspectoratului pentru Cultură Gorj. Din 1996 este inspector de specialitate în aceeași instituție până în vara anului 2005.

Victor Murea

  S-a născut la 21 martie 1935 la Cluj. În vremea războiului familia sa se mută la Buzău. Aici, Victor Murea urmează clasele elementare, iar în 1953 termină cursurile liceului ”Bogdan Petriceicu Hașdeu”. În 1958 obține diploma de inginer în domeniul petrolului, după absolvirea Institutului de Petrol și Gaze București, fiind repartizat la Întreprinderea de Foraj Țicleni, ca inginer stagiar. A fost promovat ca inginer șef al Schelei de Extracție Țicleni în 1965. În octombrie 1969 a fost promovat ca al Schelei de Extracție Țicleni, iar în februarie 1979 ca director al Trustului de Foraj Extracție Târgu Jiu. Din septembrie 1981 a fost numit adjunct al ministrului petrolului, în care funcție îl găsesc și evenimentele din decembrie 1989, după care este numit ministru al petrolului. Din iulie 1990 a îndeplinit funcția de secretar de stat la Ministerul Resurselor și Industriei, ca șef al Departamentului Petrolului. La alegerile din octombrie 1990, gorjenii l-au ales ca deputat în parlamentul țării, iar, în martie 1992, cetățenii municipiului Târgu-Jiu l-au ales primar pentru legislatura 1992 – 1996, funcție pe care a îndeplinit-o cu destoinicie. Din 1996 până la pensionare în 2001, a îndeplinit funcția de șef al Sucursalei PETROM Târgu Jiu. De numele său se leagă dezvoltarea și prestigiul Schelei Țicleni, înființarea și dezvoltarea Grupului Școlar de Petrol Țicleni.

Sari la conținut