Skip to content Skip to footer

Religie

Lăcașuri de cult

Biserica filială cu hramul Sf. Cuvioasa Paraschiva din parohia Răşina

Se află amplasată pe dealul Vârful Viei. Construcţia biserici a început în anul 1908 şi sa terminat în anul 1920, când a fost sfiinţită de episcopul Vartolomeu Stănescu. Biserica a fost construită pe temelia bisericii din lemn Sf. Andrei, ridicată pe acest loc în anul 1752 de Andrei Stângăceanu.

Biserica Parohială cu hramul Adormirea Maicii Domnului, Sf. Mucenic Dumitru şi Sf. Cuvioasa Paraschiva din parohia Răşina

Între cartierele Răşina şi Gura Lumezii se află construită pe un deal, la 300 m de şoseaua Tg Cărbuneşti – Peşteana. Construcţia acestei biserici s-a început în anul 1897 şi s-a terminat în anul 1899, octombrie 26, cand a fost sfiinţită de episcopul Atanasie Mirunescu..

Biserica nouă parohială cu hramul Sf. Gheorghe aparţine parohiei Ţicleni

Construcţia acesteia a fost începută în anul 1963 de către meşterul Iatalan Perea, sub supravegherea arhitectului Atanasescu. În anul 1938 se întrerup lucrările datorită anilor de razboi şi de secetă. În anul 1954 reîncepe lucrarea sub îndrumarea preotului Damian Ţicleanu şi a noului consiliu parohial, terminându-se în anul 1964.

Biserica Tunși cu Hramul ,, Adormirea Maicii Domnului”

A fost construită din lemn în anul 1601. Și-a păstrat de-a lungul timpului forma de corabie, acoperită cu tablă. A fost refăcută în anul 1866 și s-a renovat din temelie în 1942, pe timpul preotului Țicleanu Damian.

Sari la conținut