Skip to content Skip to footer

Turism

Itinerarii turistice

Cetatea Dacică

Toponimul ,, La Cetate ,, şi urmele arheologice atestă existenţa unei cetaţi geto-dacice în Ţicleni, din secolele II-I înainte de Hristos. Localnicii descoperă, mereu, lucrând pămîntul, cioburi de cramică şi obiecte ce au aparţinut locuitorilor cetaţii, iar la 6 km de cetate (în satul Tunşi) a fost descoperit un tezaur de monezi romane de argint.

Podul

Podul Căpitanul este un pod de lemn, vechi, aflat în satul Tunşi, despre care se spune că a fost construit de pandurii lui Tudor Vladimirescu, când a trecut spre Padeş, de unde a început Revoluţia de la 1821.

Muzee

Singurul punct muzeistic din localitate este situat lângă Şcoala Primară Tunşi, fiind infiinţat în anul 1987. Exponatele oferă vizitatorului o reală, bogată şi complexă imagine asupra istoriei din zona Olteniei.

Băile Ţicleni

Băile din Ţicleni au fost deschise pentru prima dată în anul 1973 şi au funcţionat timp de peste zece ani. În bazine ereau aduse apele binefăcătoare, care proveneau de la sondele din apropiere, aici venind la tratament bolnavi din întreaga ţară. Se ajunsese, chiar, să se spună că Ţicleniul este staţiune. Băile au fost trase ,, pe linie moartă ,, de către regimul comunist, fiind scoase din circuitul turistic. În prezent, baza de tratament se află în proprietate privată, aici funcţionând un hotel cu baza de agrement, dar apele minerale nu au mai fost valorificate, în prezent spunându-se că acestea şi-ar fi pierdut proprietăţile.

Sari la conținut